Gartnere som steller uteområde

Effektive vanningsanlegg

Ser du etter vanningsanlegg til grøntområdet? Vi tilbyr automatiske vanningssystemer for private og offentlige eiendommer i Oslo og Bærum, som forenkler hagearbeidet og sikrer frodige hager, plener, parker og blomsterbed.

Hvorfor bruke et vanningsanlegg?

Regelmessig og riktig vanning er avgjørende for sunne og grønne uteområder. Med våre automatiske vanningsanlegg får du jevn og kontrollert vanning. Vanningssystemene kan programmeres til å utføre arbeidet etter ønske og behov, noe som sparer deg både for tid og krefter, samtidig som at du sikrer at gress og planter får den mengden vann som trengs for en sunn og optimal vekst.

Vannrestriksjoner

Hvert år innføres det vannrestriksjoner i en rekke kommuner for å håndtere vannmangel. Restriksjonene varierer fra sted til sted, men setter begrensninger for hvem som kan vanne, når på dagen det er lov å vanne og i noen tilfeller totalforbud for alle. Med et automatisk vanningssystem blir det enklere å tilpasse restriksjonene.

Hvilke typer vanningsanlegg tilbyr vi?

I Grønt og Hvitt bruker vi for det meste pop-up vanning og dryppvanning.

Pop-up spredere

Pop-up vanning er et sprinklersystem som installeres under bakken. Når systemet aktiveres, dukker sprinklene opp og vanner jevnt over plenen. Når vanningen er fullført, trekker sprinklene seg tilbake under bakken, beskyttet mot gressklipping og er ute av syne. Sprederne kan programmeres til å vanne etter tidsplaner eller værforhold, og sikrer at gress og planter får riktig mengde vann.

Dryppvanning

Dryppvanning består av slanger med små hull som slipper ut dråper med vann. Dryppslangene er designet for å regulere hvor mye vann som slippes ut, slik at gress og planter ikke blir over- eller undervannet. Slangen legges under bakken og kan tilpasses alt fra små blomsterbed til store hager, med styring via en timer.

Vannreservoar

Visste du at 90 % av vannet fordamper på vei inn i plenen? Vi tror derfor at fremtiden er vanningsanlegg med vannreservoarer. Ved å samle regnvann reduserer vi bruken av drikkevann og bidrar til å bevare naturressursene. Regnvannet samles og pumpes inn i en sentral som deretter fordeler vannet videre til plen og bed.

Få et pristilbud på vanningsanlegg

Valg av vanningsanlegg avhenger av områdets størrelse, plantetype og tilgjengeligheten på vann. Hos Grønt og Hvitt har vi kunnskapen og erfaringen som skal til for å finne det beste systemet for dine behov. Kontakt oss for et uforpliktende pristilbud.

Ta kontakt for et uforpliktende tilbud på gartnertjenester i dag