Gartnere som steller uteområde

Hvordan fjerne ugress uten ugressmiddel

Å fjerne ugress kan være en kjedelig og utfordrende oppgave, men med riktig kunnskap og metoder kan det effektivt behandles og kontrolleres. Slik fjerner vi ugress uten ugressmiddel.

Luking for hånd

Luking er den tradisjonelle metoden for ugressbekjempelse, og innebærer å trekke ugresset opp fra røttene manuelt. Luking er en enkel løsning når du skal fjerne ugress i blomsterbed og på mindre områder der andre metoder ikke lar seg gjøre.

Trimming av plen
Ansatt som planter plen

Termisk ugressbekjempelse

Tidligere var det vanlig å bruke giftige sprøytemidler for å fjerne ugress. Med økende fokus på miljøet har det imidlertid endret seg. I dag er bruk av kjemiske midler strengt regulert, og det kan ikke utføres privat. Ved profesjonell hjelp krever det varsling i god tid før og etter, og det er begrensninger for hvilke bruksområder som har tillatelse. Det er for eksempel ikke lov å bruke gift til å fjerne ugress på områder i nærheten av skoler og barnehager.

I Grønt og Hvitt bruker vi ikke gift til å fjerne ugress i grus og mellom heller og belegningsstein. I stedet bruker vi termisk ugressbekjempelse, også kalt heatweed. Metoden fungerer på samme måte som gift, men benytter damp i stedet som trekker inn i planten og tar knekken på roten. Termisk ugressbekjempelse er en miljøvennlig, effektiv og skånsom måte å fjerne ugress på.

Hvordan unngå ugress?

Den mest bærekraftige løsningen for ugressbekjempelse ligger imidlertid i beplantingen. Ved å sørge for optimale vekstforhold for gress og ønskede planter reduserer du ugressets mulighet for å vokse slik at du kan unngå å måtte fjerne ugress senere. Ugress trives nemlig kun der andre planter ikke trives.

Visste du at for kort gress også kan føre til økt forekomst av ugress? Les mer om gressklipping her!

En gartner som trimmer hekk
Gartnere i Grønt og Hvitt AS

Få profesjonell hjelp til å fjerne ugress

Å fjerne ugress krever tålmodighet, dedikasjon og bruk av riktige metoder. Våre eksperter har nødvendig kunnskap og utstyr for ugressbekjempelse i alle områder, enten du ønsker å fjerne ugress i grus, mellom heller eller i blomsterbedet.

Fordelene med å bruke Grønt og Hvitt:

  • Miljøvennlige metoder: Vi unngår giftige sprøytemidler og benytter miljøvennlige alternativer.
  • Effektiv ugressbekjempelse: Vi tilbyr effektive metoder for å fjerne ugress.
  • Forebyggende tiltak: I tillegg til å fjerne ugress, legger vi også vekt på å forebygge.

Ta kontakt for et uforpliktende tilbud på gartnertjenester i dag